Waterpokken Symptomen

Ken je iemand die besmet is met het Varicella zostervirus en wil je weten of jezelf of je kinderen ook al waterpokken symptomen vertonen? Lees welke verschijnselen zich kunnen voordoen bij besmetting. Kinderen die gezond zijn vertonen meestal lichte verschijnselen. Meestal krijgen ze een beetje waterige oogjes, beetje koorts (dag of 2), keelpijn, licht grieperig en worden ze een beetje hangerig en in veel gevallen valt de besmetting niet eens op. Je hebt dan vaak pas door dat je kind waterpokken heeft als je de rode vlekjes gaat zien.

Symptomen waterpokken bij Baby’s, Tieners en volwassenen
Bij kinderen vallen de bovenstaande symptomen dus veelal mee, maar bij baby’s, tieners en volwassenen zijn de symptomen een stuk beter te zien. De koorts is vaak hoger, hoesten en meer moe. De dag voordat je huiduitslag krijgt is de huid ook vaak wat roder.

De huiduitslag begint al bij het rood worden. Binnen een dag ontstaan er vaak rode vlekjes. Ze kunnen echt overal voorkomen, maar meestal houden ze zich een beetje centraal, buik, borst, armen en hoofd. Snel zal er een bultje ontstaan en deze zal gevuld worden met pus. Gemiddeld komen er zo’n 200 á 500 bultjes die na verloop van enkele dagen opdrogen en korsten worden.

Als je niet zeker weet wat je moet doen als de waterpokken symptomen zich voordoen neem dan contact op met de huisarts.